Torsdage kl. 14 (til og med 27. aug.) et lille foredrag  med fotos om Nexø i Nexøs tid i Nexø ( Erik Gornitzka ). Foredraget er gratis med billet til museet. (max. 9 personer)
 
Vi glæder os til at kunne præsentere jer for spændende events i løbet af sommeren. Gode foredrag, oplæsning/fortælling af Anne Mette Kruse, spændende foredrag af Jens Anker Jørgensen omkring Martin AndersenNexøs selvbiografi ( den 2.9. ) og foredrag af Henrik Yde om Martin Andersen Nexø, kvinderne og kvindeligheden ( 17.9. ). Vi er glade for, at disse spændende mennesker har sagt ja til at berige os. Vi arbejder på flere events, så I kan glæde jer til en god og aktiv sæson. Følg med her, hvor vi vil fortælle om de enkelte arrangementer. På glædeligt gensyn.

NYT
Tirsdag den 25.8. kan vi glæde os til besøg af Iben Mondrup, der vil tale om sin nyeste roman Tabita. 

Iben skriver: " Ægteparret Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er i midten af 60'erne og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn Tabita og Vitus skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. i foredraget fortæller jeg om arbejdet med romanen, og om en tid i vores historie, hvor det var ganske let for danske familier at adoptere grønlandske børn."

I Iben Mondrups roman ser vi den sociale indignation, børn der lider under de voksnes handlinger , skæbnen for "de uægte børn", udnytttelsen. Er Tabita en roman, hvor vi kan drage paralleller til Ditte Menneskebarn ? Det kunne være spændende at diskutere.
Sæt kryds i kalenderen !